Beaglewandeling met zoekwerk demonstratie

Beaglewandeling met zoekwerk demonstratie

De [email protected] groep is sinds oktober 2017 bezig met het trainen van de Beagles om zoekwerk te verrichten, de zogenaamde “Search and Rescue”. Na enkele maanden training zijn de Beagles klaar om hun eerste demonstratie te geven. Daarom heeft [email protected] beslist om op Pinkstermaandag, 21 mei 2018, een Beaglewandeling te organiseren. Zo kan iedereen onze Beagles eens aan het werk zien.

Uiteraard zijn hierbij ook andere honden(rassen) welkom om mee te komen wandelen. Heb je geen hond maar heb je toch interesse om dit eens te zien? Ook dan ben je welkom! Wij voorzien een drank- en eetgelegenheid ter plaatse aan voordelige prijzen. Deelname is gratis!

Beaglewandeling en demonstratie

We starten de dag met een wandeling door de Opglabbeekse bossen. De Beagles zullen samen in groep vertrekken. De andere rassen mogen zelf kiezen wanneer ze vertrekken. De volledige route van de wandeling zal aangegeven worden met pijlen, dus iedereen kan de wandeling op zijn eigen tempo doen. Om de wandeling voor iedereen toegankelijk te houden, hebben we gekozen om 1 route te kiezen van ongeveer 6 km.

Rond 16u gaan onze Beagles hun demonstraties geven. Hierbij gaan we tonen hoe de trainingen zijn opgebouwd, en uiteindelijk laten we ook een echte zoekactie zien. Het echte zoekwerk zal voornamelijk getoond worden door de honden van onze trainers (Danny met Bailey en Nathalie met Liam). Maar ook de andere Beagles zullen hun beste beentje voorzetten.

Locatie

Eén van onze leden heeft ervoor gezorgd dat we de Derbyclub in Opglabbeek mogen gebruiken als uitvalsbasis voor dit evenement. Er is uitgebreide parkeermogelijkheid (gratis) ter plaatse.

Het adres is Teewisstraat in Opglabbeek. De Derbyclub heeft geen huisnummer, maar je kan gewoon de weg volgen tot aan het bos. Wij voorzien ook pijlen naar de locatie in de nabije omgeving.

Interesse gekregen?

Hebben we je interesse gewekt om mee te doen aan deze Beaglewandeling? Door je op voorhand in te schrijven krijg je een sleutelhanger met een foto van uw hond. Deze foto wordt gemaakt voor de wandeling, of je kan zelf een foto toevoegen bij de inschrijving. Na de wandeling kan je deze sleutelhanger komen ophalen.

Inschrijven.

Je kan ook altijd onze Facebook-pagina “Beagle At Work” volgen om op de hoogte te blijven van al onze activiteiten.

Partners

[email protected] wil graag haar partners voor dit evenement bedanken.

De Mulder – Opglabbeek
De Mulder Opglabbeek

http://www.de-mulder.be/

Cosmopet
Cosmopet

https://www.cosmo-pet.com/

Beestig – Cats & Dogs
Beestig - Cats & Dogs

https://www.beestig.co/